Informatie Regeling ‘Nederland leert door”

De subsidie regeling 'Nederland leert door' krijgt een tweede ronde. Start 1 december 2020. NB: Ik heb helaas geen ruimte meer voor nieuwe aanmeldingen voor dit traject..  Ik verwacht dat de aanmeldingen dit keer nog sneller zullen gaan, dus als je al zeker weet dat je je in wilt schrijven voor deze regeling, Stuur mij... Lees meer »

Waar Deep Democracy Improvisatietheater ontmoet..

Ik ben bij de Karavanserai en volg met wederom een leuke groep mensen level 3 van Deep Democracy (bij de House of Deep Democracy). Een methodiek die mij raakt vanaf de eerste kennismaking. Deep Democracy  gaat over het nemen van gedragen besluiten en van de wijsheid van de minderheid (de nee), en de wijsheid en... Lees meer »

Doe jij wat je leuk vindt?

Het klinkt zo makkelijk. Zo maakbaar. Zo westers verwend bijna. "Ga doen wat je leuk vindt!" Toch geloof ik erin. En gaat wat mij betreft deze vraag dieper dan de woorden je in eerste instantie doen vermoeden. Want doe het maar eens. Heel veel mensen weten niet wat ze leuk vinden. Of beter gezegd, ze... Lees meer »

F*ck Perfect

De opname van deze vlog ging niet helemaal vloeiend. Tijdens de montage kwam ik er ook helemaal niet uit, ik had zoveel filmmateriaal. Ik raakte redelijk gefrustreerd. Maar ik leerde er (natuurlijk, pff) ook weer van. Bevindingen die ik dan toch weer graag met jullie deel: Mijn verhaal eerst goed oefenen. Ik had mijn boodschap... Lees meer »

Ik wil altijd alles perfect in orde hebben

Niet wat je bent is dat wat je beperkt, maar wat je denkt dat je niet bent.. - Denis Waitley Er viel me deze week in een coach gesprek iets op. Ik werk vaak met spellen of kaarten. Ik heb er een die gaat over diep gelegen angsten en belemmerende overtuigingen. En nou elke keer... Lees meer »

Wat heb ik aan een loopbaan coach?

'Ik wil weten wie ik ben en wat ik wil...' 'Ik wil meer voldoening uit mijn werk halen...' Deze hoor ik vaak tijdens de kennismakings gesprekken die ik voer met potentiële cliënten. En ik vraag me dan wel eens af, wanneer is iemand zover dat ze er echt voor gaat? Hoe ontstaat dat besluit bij... Lees meer »
power programma

Ik was in de war

Echt in de war zijn is een heel gek gevoel. Ik heb het mezelf nooit zo toegestaan. Altijd, meteèn. In de actie. Rode draaiende lampen, geluid van een sirene. De fix knop wordt ingedrukt. Ik heb een erg goed ontwikkeld probleem oplossend vermogen. Ik wist niet hoe ik met noel coacht verder wilde. Dus ik... Lees meer »
Het Noël Coacht Power Programma

Jij in de lente van ..

jouw leven. We voelen de lente in de lucht. De planten staan in de knop, het leven staat op uitbarsten. Een mooie metafoor voor ons. Als je nu niet lekker gaat, door werk, door stress, door je partner, door .. gewoon.. ga met je kop in de zon vandaag. Geniet van de levensenergie om je... Lees meer »

Bedankt dames en heren

Ik ving deze week in de Amsterdamse binnenstad een glimp op van de lichtobjecten van het lichtfestival. En toen bedacht ik me dat duisternis mooi is..  want daar kunnen we zoveel soorten licht in maken. De contrasten zijn groot. Die dag in de stad was 21 december. Bij ons het begin van de winter, de... Lees meer »
Noel de Rooij personal coaching

I do it my way…

Hier is de mevrouw van de regenbogen. Ik heb een vraag voor je. Ben jij geabonneerd op nieuwsbrieven over hoe je gelukkig kan worden en je je droombaan vindt? Of wat je talent is :-) Of heb je veel goedbedoelde adviseurs om je heen. Waar je naar luistert als je twijfelt.. Ik ook. Ik krijg... Lees meer »

Wat is jouw talent?

Geef jij hier zo hup antwoord op? Met zelfvertrouwen? Ja, nee, uhhh? Dit kan een hele lastige vraag zijn, omdat je het niet weet. Of niet weet hoe je het moet verwoorden. En dat is een gemiste kans! Want als jij werk wilt doen wat je goed kan èn waar je lol in hebt, en… Lees meer »

En? Weer fijn begonnen?

06:30 Radio 538!!!! Oh werk….NEE! Snooze! 09:00 ik wil niet. buikpijn. geen zin. eigenlijk word ik hier gewoon niet blij van. niet tevreden. het zeurt. het knaagt. die vakantie was zo fijn, een ontsnapping aan de twijfel. wat dan wel?

SPORT en zo

  De dag begint net. Ik loop naar buiten in mijn hardloop gear. Ik begin te rennen. Ik ga lekker hard, want ik ben aan het trainen voor de halve marathon. De halve marathon? De halve marathon. Van Amsterdam. Ik geloof het nog niet zo. IK of all people? Maar ondertussen ren ik. Interval training…. Lees meer »

LEKKER VRIJ!?

Leuk nieuw onderzoek naar vrije tijd: Lekker vrij!? En wat blijkt? Vrouwen ontspannen minder in hun vrije tijd doordat vrouwen meer verantwoordelijkheid dragen voor de kinderen en het huishouden….. Best wel herkenbaar. Wij staan altijd ‘aan’, zijn ‘in functie’. Das lastig ontspannen….. LAAT HET MULTITASKEN MAAR ZITTEN. KOM ONTSPANNEN EN IN HET HIER EN NU ZIJN,… Lees meer »

TIEN TIPS voor dromende vrouwen om te gaan doen!

Ik ben een ontzettende dromer, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Het nadeel daarvan is dat het voor mij soms lastig is om te doen. Voor de doeners onder ons is het vaak weer lastig een moment te nemen en aan introspectie te doen bijvoorbeeld door te dromen. Maar als ik niet doe, gebeurt er niets… Lees meer »