I do it my way…

Hier is de mevrouw van de regenbogen.
Ik heb een vraag voor je.
Ben jij geabonneerd op nieuwsbrieven over hoe je gelukkig kan worden en je je droombaan vindt?

Of wat je talent is 🙂
Of heb je veel goedbedoelde adviseurs om je heen. Waar je naar luistert als je twijfelt..

Ik ook. Ik krijg advies via allerlei kanalen over succesvol ondernemen.

En dan begint de mindf*ck.
Ik denk altijd ja, dat ga ik vanaf nu ook doen! Dan word ik heel succesvol (en heel rijk:-).

Bijvoorbeeld ik krijg tips over marketing.
En dan neem ik me voor: ‘Ik ga vanaf nu gestructureerd en regelmatig van me laten horen via deze nieuwsbrief. (Dat ik volgens de tips overigens geen nieuwsbrief mag noemen). Voor de consistentie.’

En vervolgens lap ik alles weer aan mijn laars en doe ik het toch niet, en doe ik het weer op mijn manier, en spring ik naar buiten en neem ik zonder voorbereiding in 1x een video op. Dat dan weer helemaal niet past bij dit verhaal.

Waarom volg ik die adviezen niet op, of maar half, of maak ik het niet af? Ik ben er niet voor niets op geabonneerd en laat ze mijn inbox vullen. Wat houdt mij nou tegen op die weg naar succes? Ben ik weer eens eigenwijs, of is het stiekem angst wat eronder huist?

En dan krijg ik al snel het gevoel dat ik faal.

En dat is niet fijn, dat wil ik niet. Want ik weet dat ik niet faal.

Die tips online via blogs en nieuwsbrieven zijn nuttig. Ze triggeren me en houden me bewust van mijn verlangens, wensen en dromen. Ik besef me dat ik wat te doen heb.

Maar dit keer, toen ik een twijfel had over de richting van mijn bedrijf deed ik het anders.
ja ik begon adviezen te verzamelen, zoals ik altijd doe. Toen deed ik een poging ze uit te voeren.
En toen kreeg ik het gevoel van falen.

En toen en toen?

Toen, ben ik gaan accepteren dat ik ben wie ik ben. Met mijn karakter en kwaliteiten doe ik het op mijn manier. Nee, niet altijd misschien de snelste of de beste manier. En dat is OK.

En dat geeft me een rust man, mijn hemel!

Klinkt zweverig, maar met al die verzamelde info; laat je onbewuste het werk doen. Keer naar binnen. En bedenk wat voor jou goed is. Haalbaar is.

Mijn boodschap aan iedereen die in twijfel zit.
Het is geen falen dat je het niet weet.
Het is geen falen als het je niet lukt die weg te kiezen die iedereen je voorhoudt dat je die moet nemen want ‘dan komt het allemaal wel goed’.

Accepteer dat je bent wie je bent. En pak de kansen die binnen jouw mogelijkheden liggen. Luister naar je intuïtie en laat de rest maar roepen. En kijk naar wat je hebt, dat is veel, dat weet ik zeker!

Alleen dan gaan we van dromen naar doen..
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

One Comment

Pauline Schilder

Hey Noël,

Jeetje wat is dit herkenbaar zeg! Mijn mailbox loopt zo nu en dan ook over van de challenge’s, gratis video-cursussen, nieuwsbrieven, uitnodigen van webinars die ik vervolgens mis.

Ik heb niet zo lang geleden bij jouw de powerworkshop gevolgd. Een ontzettend leuke en inspirerende avond. En wat ik daar vooral van heb geleerd, is dat mijn succes tot bloei komt wanneer ik dicht bij mijzelf blijf. Het op mijn manier doe: wat een tikkeltje impulsief…. oke oke best wel impulsief is, eerst doen en dan denken. Wanneer ik een noodzaak voor mijzelf gecreëerd heb en het op mijn eigen manier doe. En die manier bevat vaak ook een faal-element. Zoals op het moment supreme tijdens een optreden realiseren dat de touwtjes van je megabellenblaas in de knoop zitten, en je dat hele eerste stuk van je optreden dus moet laten gaan en moet improviseren. Of dat ik eigenlijk een hoopdance-optreden wilde doen tijdens het afscheid nemen op school- je op tijd realiseerd dat dit vragen om moeilijkheden is- maar uiteindelijk een geïmproviseerde speech alsnog je arm breekt omdat je van een laag tafeltje valt… hahahaha

Ja dat is wie ik ben. En inmiddels heb ik deze kant van mij omarmt, want ik weet dat dit ook bij mij hoort en dat het voor anderen ontwapenend kan zijn.

De wereld wordt er alleen maar kleurrijker en echter van als iedereen zichzelf zou durven te laten zien. Mensen hebben behoefte aan echt en oprecht contact met elkaar.

Dus geniet ik van deze inspirerende vlogs van jou, omdat ik daarmee de mens achter de website leer kennen. En daar zit het succes!

Warme en vrolijke groet, Pauline

Reageren is niet mogelijk