VAN DIE DINGEN… Als wie regelt er bij jullie eigenlijk alles?

Wij vrouwen kunnen ons heel goed een stressvol leven bezorgen. Ik noemde in mijn vorige artikel al een paar voorbeelden. Zoals het feit dat de meeste vrouwen die werken en een gezin hebben, twee banen hebben. Het runnen van Gezin & Huishouden B.V. en hun eigenlijke baan.

Een reden voor veel vrouwen om minder te gaan werken of te stoppen. Wat geheel logisch is, want het is echt zwaar deze twee banen, helemaal als je kinderen nog jong zijn en je met slaaptekorten kampt. Alleen ik snap het niet. Ik snap niet waarom het zo gaat en waarom het zo moet.

Wat doen wij vrouwen nu, waarom regelen we alles zelf?

Volgens mij, omdat wij ons diep van binnen toch verantwoordelijk voelen. We denken dat wij het beter kunnen, waardoor we niet los kunnen laten, omdat we ergens voelen dat het onze taak is.

Tegelijkertijd komt er onvrede naar boven want eigenlijk wil ik dit niet. Noem het de rebel in mij die naar boven komt. Of mijn waarde, gelijkwaardigheid, die in het geding komt. Ik fantaseer dan wel eens dat het omgedraaid is. Dat ik me elke dag volledig kan focussen op mijn werk. En dan kom ik thuis en staat er eten klaar, is de oppas geregeld, de was gedraaid en zijn de tandarts afspraken gemaakt. Ik noem zo maar wat dingen. O wat heerlijk!

Wij vrouwen denken erg snel, laat hem maar, mijn tijd komt wel, ik wil rust.

En dat snap ik heel goed, als je moe bent, het teveel is, je het gevoel hebt dat je nergens meer van geniet.

Maar let op! Maak bewuste keuzes. Laat het minder werken of stoppen met werken, een bewuste keuze zijn want je levert hoe dan ook iets in. Het is een feit dat je het gewoon heel druk hebt gedurende een bepaalde periode van je leven, daar ontkomt niemand aan.

Een gezin, een huishouden runnen, een baan hebben, een partner, een sociaal leven, het is niet zomaar wat. Dus maak het jezelf in die periode niet moeilijker dan het is en gun jezelf de tijd en ruimte om elke keer weer te voelen wat je nodig hebt.

Voor de buitenwereld is het toch nooit goed, dus wees egocentrisch, dat mag..

Neem vervolgens het initiatief en deel het met je omgeving. Deel het met je partner, en ga eens samen om de tafel zitten om naar jullie takenpakket te kijken…

Bekijk mijn vlog hierover. Ik ben benieuwd of je je erin herkent en hoe jij dat doet thuis! Laat het me weten op Facebook!!

Wil je op de hoogte blijven en maandelijks geïnspireerd worden door Noël en haar tips, meld je hier aan voor Noël’s updates”

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail