VAN DIE DINGEN…. Als school kerst diners

Mijn voornemen voor 2016 is om Nederland te veroveren met mijn vlogs! Dus ik heb er meteen maar een paar gemaakt, ik post ze elke week, op Vrouw&Passie & facebook.
Over hoe wij vrouwen dagelijks dingen doen en zeggen die niet in lijn zijn met wie we werkelijk zijn of wat we willen. Tijd om dat te veranderen!

Je wordt er moe van…

Wij vrouwen kunnen onszelf heel goed een stressvol leven bezorgen. Zoals de agenda met maanden vooruit vol plannen met sociale activiteiten. Waar je, als het moment daar is, eigenlijk geen zin in hebt. Of wat denk je van al die huishoudelijke/gezinsdingen die jij dagelijks regelt, en waar je je gek genoeg ook als enige verantwoordelijk voor voelt? Of die vele schoolactiviteiten waaraan je je verplicht voelt mee te doen, maar waar je domweg niet altijd tijd voor hebt of ook geen zin. Maar ja,  je doet ze want dat… moet?!

Wanneer is het goed?

Het zit hem in die kleine dagelijkse dingen, snelle keuzes, kleine ergernissen, stressfactoren, die je maar wegwimpelt want je bent het zo gewend. Soms doe je de dingen uit gewoonte, maar vaak als je dieper gaat, komen ze voort uit angst. Dat als je nee zegt, of je het op jouw manier doet, mensen (andere vrouwen) iets van je vinden, je niet goedkeuren, als moeder, als partner, als vriendin.

Wij vrouwen hebben het echt niet makkelijk. Wanneer is het goed? Het is een algemeen erkende kwaliteit van vrouwen om rekening te houden met anderen, empathisch te zijn. Maar we zijn wel erg geconditioneerd; er zitten veel verwachtingen van onze omgeving omtrent ons gedrag, laat staan de verwachtingen die we van onszelf hebben.

Laten we eens kijken naar de motieven die onder ons dagelijks doen en laten liggen; waarom zeggen we zo vaak ja? Waarom regelen we alles? Waarom is loslaten zo moeilijk?

Check deze vlog over een schoolactiviteit waarbij vele vrouwen zich onnodige stress op de hals halen. En bedenk eens, wat vind jij hiervan? En hoe vaak zeg jij ja terwijl je eigenlijk nee had willen zeggen? Ik vind het superleuk je reactie te horen op mijn Facebookpagina!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail