Mijn Methodes

“Als je enige gereedschap een hamer is, ziet elk probleem eruit als een spijker”
TOEGEPASTE IMPROVISATIE TECHNIEKEN

In mijn werk voor groepen pas ik technieken toe uit het Improvisatie Theater. Ik ga geen theatertje spelen met de groep. We gaan aan de slag met allerlei oefeningen waar je de slappe lach van kunt krijgen, maar die tegelijkertijd je veel vertellen over je gedrag, over je reflexen wanneer je te maken krijgt met fouten maken, nauw samen werken, vertrouwen, afstemmen, communiceren.

Op het podium zijn improvisatie spelers van elkaar afhankelijk, ze slagen als ze present zijn, luisteren, de ander laten stralen, een (onverwacht) aanbod van hun tegenspeler accepteren en erop voortbouwen (nee zeggen stagneert.. dus Ja ennen), ‘fouten’ maken, hun impuls vertrouwen en volgen. Improvisatiespelers trainen deze ‘spieren’ door veel oefeningen te doen. Deze oefeningen passen we ook toe in teams en groepen in het bedrijfsleven, waar we dezelfde vaardigheden willen trainen. Het is volledig ervaringsgericht leren.

DISCOVER ANALYSES

Ook werk ik vaak met de Discover potentieel analyse dat inzicht geeft in iemands gedrag, drijfveren en talenten. Het geeft een krachtige persoonlijke analyse die ik in groepen en individuele coaching als startpunt gebruik om snel tot de kern te komen van iemands persoonlijkheid en talenten. Bij gebruik in het team –en groepswerk leren mensen omgaan met andere communicatie stijlen dan hun eigen, en krijg je snel een beeld van de sterktes en zwaktes van een team.

De potentieel analyse bestaat uit de Gedrags analyse (DISC ‘de 4 kleuren’), een drijfveren analyse (waar wordt ik blij van, is mijn drive?) en een talentenanalyse (waar ben ik van nature goed in?) Deze kun je overigens ook los van elkaar afnemen. (Voor meer uitleg over de Discover analyses klik hier).

VOICE DIALOGUE

Ik ben inmiddels grondig opgeleid in de Voice Dialogue en gebruik dit vaak in mijn coaching. De Voice Dialogue gaat ervan uit dat je uit meerdere ikken bestaat. We hebben allemaal wel eens discussies in ons hoofd. Denk aan als de wekker ‘sochtends gaat. Een kant van jou denkt, oh kon ik maar blijven liggen, nog heeel even slapen. En een andere stem zegt, nee hop, opstaan, anders kom je te laat.. Het naar jezelf kijkende als dat je uit meerdere ikken bestaat kan bevrijdend en accepterend werken. Je breekt sneller met je negatieve patronen, krijgt meer regie en een groter arsenaal aan gedrag tot je beschikking. Als je meer wilt weten lees dan dit artikel van Judith Budde, één van mijn opleiders.

DEEP DEMOCRACY

Inmiddels ben ik Level 2 gecertificeerd Deep Democracy en ga ik nog voor level 3 en 4. Hierin leer ik over mijn eigen neutraliteit als facilitator, over conflict in groepen en in jezelf. Een mateloze interessante aanpak die mij ontzettend veel bagage geeft en waardoor ik zelf weer een nieuwe ontwikkelingsstap maak en leer naar het conflict toe te gaan.

Verder gebruik ik in mijn werk de Empowerment Methode van Gail Straub en David Gershon (www.empowermentinstitute.net),  een keur aan loopbaan coach methodieken, mindfulness en visualisaties.

Ik vertel er graag meer over, dus voor meer informatie, bel, app of mail me op 06 24243363 of info@noelcoacht.nl

“Ik heb een loopbaancoachingstraject gevolgd bij Noel. Zij heeft verschillende en gevarieerde methoden gehanteerd om mij te coachen. Deze diversiteit was zeer fijn en effectief : Noel beschikt zo veel kennis en ervaring over coachen dat ik het idee had dat zij erg kundig en  soepel van de ene methode naar de andere kon schakelen om mij steeds tot nieuwe inzichten te laten komen.

Ik heb via mijn opleiding en werk veel cursussen en trainingen gevolgd. Ik weet zeker dat ik bepaalde oefeningen bij niemand anders dan Noël zo oprecht gedaan zou hebben. En dat is Noel’s verdienste!”

Community worker en Project Coordinator, 51 jaar