DISC en Methodes

“Als je enige gereedschap een hamer is, ziet elk probleem eruit als een spijker”

Een middel dat ik graag gebruik is de Discover potentieel analyse dat inzicht geeft in iemands gedrag, drijfveren en talenten. (Voor een uitleg hand out klik hier)

Het geeft een krachtige persoonlijke analyse die ik in individuele coaching als startpunt gebruik om snel tot de kern te komen van iemands persoonlijkheid en talenten.

Bij gebruik in het team –en groepswerk leren mensen zichzelf maar ook de ander goed kennen. Ze leren wat de krachten en valkuilen van hun team zijn waar ze vervolgens doelgericht mee aan de slag kunnen.

De potentieel analyse bestaat uit de Gedrags analyse (DISC ‘de 4 kleuren’), een drijfveren analyse (waar wordt ik blij van, is mijn drive?) en een talentenanalyse (waar ben ik van nature goed in?) Deze kun je overigens ook los van elkaar afnemen.

Ik vertel er graag meer over, dus voor meer informatie, bel, app of mail me op 06 24243363 of info@noelcoacht.nl

Voor als je het interessant vindt, ik gebruik in mijn werk de Empowerment Methode van Gail Straub en David Gershon (www.empowermentinstitute.net).

Ik gebruik Rationeel Emotieve Therapie, een keur aan loopbaan coach methodieken en Mindfulness, visualisatie en Voice Dialogue technieken.

In het groepswerk ook; Voice drama (samenvoeging Psychodrama en Voice Dialogue), leren door te spelen. En natuurlijk Toegepaste Improvisatietheater technieken. Leren door te ervaren, te doen en te lachen. Dan pas ik tijdens trainingen de samenwerkingsprincipes en mindset van improvisatie theaterspelers toe,  om deelnemers te leren improviseren, en een Agile mindset te laten ervaren. Ik ben aangesloten bij AIN

“Ik heb een loopbaancoachingstraject gevolgd bij Noel. Zij heeft verschillende en gevarieerde methoden gehanteerd om mij te coachen. Deze diversiteit was zeer fijn en effectief : Noel beschikt zo veel kennis en ervaring over coachen dat ik het idee had dat zij erg kundig en  soepel van de ene methode naar de andere kon schakelen om mij steeds tot nieuwe inzichten te laten komen.

Ik heb via mijn opleiding en werk veel cursussen en trainingen gevolgd. Ik weet zeker dat ik bepaalde oefeningen bij niemand anders dan Noël zo oprecht gedaan zou hebben. En dat is Noel’s verdienste!”

Community worker en Project Coordinator, 51 jaar